Društvo

Media Talks u Novom Sadu: Predavanja i konstruktivne debate o važnim pitanjima za medije i društvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/11/2022

-

10:43

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Prvi projekat Media Talks, ciklus predavanja i konstruktivnih debata o medijima i društvu, održavaće se tokom novembra u Kino-sali na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Prvi razgovori održaće se danas, od 15 časova na temu Preduzetničkog novinarstva, koje će predvoditi Vladimira Dorčova Valtnerova. Tim povodom Nataša Heror iz organizacije "Heror Media Point", organizatorka ovog projekta, bila je gošća Euronews Srbija.

"Ulazimo u jednaestu godinu našeg rada bavljenja manjinskim medijima i manjinskim zajednicama i značajno nam je da možemo sada u ovom novom formatu da promovišemo sjajan portal koji radi preduzetničko novinarstvo a vodi ga Vladimira Dorčova Valtnerova", kaže Heror o urednici portala Storyteller, koja je bila OEBS-ova ličnost godine 2021.

Promo

 

Sledećeg četvtka, 10. novembra je predavanje posvećeno karikaturi koje će održati Lephaft Pal, karikaturista nekoliko vojvođanskih listova na mađarskom jeziku, koji je svoje radove prikazao na nekoliko izložbi u zemlji i inostranstvu. 

"Smatramo da je karikatura zapostavljena u poslednje vreme i biće sjajno da se o tome čuje od osobe koja toliko godina radi na tome", ističe naša sagovornica. 

U okviru predavanja "Saradnja manjine i većine - primer dobre prakse", 17. novembra publika će upoznati Gvina Nisena, urednika nemačkih novina u Danskoj koji ima veliko iskustvo na polju manjinskih medija.

"Nemačka i Danska imaju možda i najbolju na svetu saradnju između dva većinska i dva manjinska medija, iako imaju dugu istoriju ratovanja", ukazuje Heror, dodajući da će 24. novembra svojim predavanjem Marija Arnautović iz Medija centra Sarajevo približiti prisutnima odnos manjinskih medija i javnih servisa.

Predavanja su namenjena studentima novinarstva, kao i profesionalcima iz ove oblasti, a više informacija i formular za prijavu dostupni su na sajtu mediacom.org.

Pokrovitelji događaja su Pokrajinski sekreterijat za kulturu, javno informisanje I odnose sa verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija