Društvo

Šapić se izvinio Beograđanima koji su ostali bez vode: Snabdevanje vodom biće normalizovano danas

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

11:17

Šapić se izvinio Beograđanima koji su ostali bez vode: Snabdevanje vodom biće normalizovano danas
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić uputio je izvinjenje Beograđanima zbog velikog kvara koji je ostavio potrošače tri beogradske opštine bez vode i istakao da je havarija posledica ljudske greške.

Šapić je rekao da je do jučerašnje velike havarije došlo probijanjem dovodne cevi postrojenja na Bežanijskoj Kosi, koja vodom snabdeva tri velike beogradske opštine – Novi Beograd, Surčin i Zemun, navedeno je u saopštenju gradske uprave.

"U toku jučerašnjeg dana usled geo istraživanja došlo je do velike havarije i probijanja dovodne cevi postrojenja na Bežanijskoj kosi. Prve procene nisu bile uopšte optimistične i pretilo je da tokom 48 sati u sve tri opštine neće postojati bilo kakvo snadbevanje vodom. Cele noći su gradske službe i naše inženjerske ekipe bile na terenu i uspeli smo da već u prvim jutarnjim satima vratimo snadbevanje u skoro 70 odsto domaćinstava u ove tri beogradske opštine", rekao je Šapić.

Veruje i da će do kraja popodneva snadbevnje svih sugrađana biti ponovo normalizovano.

"Izvinjavamo se svima kojima je ova havarija donela neprijatnosti, one se dešavaju i ovoga puta razlog je bio ljudski faktor. Velikim naporom svih naših službi, uspeli smo da maksimalno ublažimo posledice ovog nesrećnog incidenta i činimo sve da se što pre vrati normalno snabdevanje vodom u sve tri pomenute beogradske opštine",  rekao je Šapić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija