Biznis vesti

Još deset dana za prijavu za priključke na struju, vodu, kanalizaciju, Vesić: Produženja roka neće biti

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

09:45

Još deset dana za prijavu za priključke na struju, vodu, kanalizaciju, Vesić: Produženja roka neće biti
Još deset dana za prijavu za priključke na struju, vodu, kanalizaciju, Vesić: Produženja roka neće biti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ostalo je još deset dana do isteka roka za građane koji žive u nelegalnim objektima da se prijave za legalni priključak na struju, vodu, kanalizaciju, gas ili grejanje, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je sve koji ispunjavaju uslove da iskoriste to vreme i prijave se u opštinama, jer produženja roka neće biti.

Prijava je počela 15. septembra i traje do 15. oktobra.

"Do sada se u celoj Srbiji prijavilo gotovo 13.000 građana, a ja očekujem najveću navalu u poslednjih sedam dana, i pozivam još jednom sve građane da iskoriste ovu priliku, jer druge neće biti, s obzirom da je zakon jasno predvideo rok od 30 dana. Ko ne preda zahtev do 15. oktobra neće moći da ima legalan priključak na komunalnu infrastrukturu", rekao je Vesić za TV Prvu.

On je ponovio da je malo dokumentacije potrebno građanima za prijavu - dokaz da žive sa porodicama u objektu koji žele da priključe, što može biti kupoprodajni ili ugovor o poklonu, pa čak i overena izjava kod notara.

Dodao je da na sajtu Ministarstva, kao i na portalima, ali i na šalterima svih opština može da se nađe uputstvo koje vrlo precizno objašnjava proceduru prijave.

"Ako podnesu zahtev na vreme, opština taj zahtev obrađuje i prosleđuje preduzećima. Građani tada stiču pravo da se priključe i dalja dinamika zavisi od tehničkih kapaciteta samih preduzeća. Potpisuje se ugovor i građani plaćaju priključke", rekao je ministar Vesić.

Precizirao je da ova mogućnost ne važi za investitore koji su nelegalno gradili, kao ni za poslovne prostore.

Podsetio je da je izmena zakona koja je omogućila ovaj postupak usvojena na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojem su se obraćali građani koje su prevarili investitori.

"Ovo je način da se njima pomogne i zato pozivam sve da se priključe. Oni koji su se nelegalno priključili treba da znaju da će preduzeća gasiti te priključke i ovo je prilika koju treba da iskoriste i legalno se priključne na mrežu", poručio je ministar Vesić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis