Društvo

Zahtevi za priključenje nelegalnih objekata od 15. septembra

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2023

-

17:24

Zahtevi za priključenje nelegalnih objekata od 15. septembra
Zahtevi za priključenje nelegalnih objekata od 15. septembra - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Podnošenje zahteva za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu ili mrežu daljinskog grejanja, kao i vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Beograda počinje 15. septembra.

Prijavljivanje će trajati 30 dana, a nakon tog roka zahtevi više neće moći da se podnesu, saopštio je danas Beoinfo.

Kako se navodi u saopštenju, Sekretarijat za poslove ozakonjenja objekata nadležan je za prijem zahteva i izdavanje obaveštenja za nezakonito izgrađene objekte na teritoriji Beograda koji su veći od 400 kvadrata bruto razvijene građevinske površine, dok se zahtevi za manje objekte podnose gradskoj opštini na čijoj teritoriji se nalazi objekat.

Može se privremeno priključiti samo jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika koji koristi za stanovanje.

Zahtev za privremeno priključenje podnosi vlasnik stambenog objekta, dok za vlasnike stanova u stambenim i stambeno poslovnim zgradama za kolektivno stanovanje, zahtev za privremeno priključenje podnosi stambena zajednica. 

Uz zahtev se dostavljaju i zahtevi vlasnika stanova, za svaki pojedinačni stan i zahtev za priključenje zajedničkih delova zgrade, kao što su liftovi, osvetljenje, podstanice na distributivni sistem električne energije. 

U slučaju da nije formirana stambena zajednica, zahteve podnose vlasnici stanova.

Za objekte za koje u postupku ozakonjenja nije dostavljen geodetski snimak ili za koje nije pokrenut postupak ozakonjenja, uz zahtev za privremeno priključenje, potrebno je dostaviti geodetski snimak.

Zahteve za privremeno priključenje moguće je podneti radnim danima, od 8.30 do 15.30 časova, na pisarnicima Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6,  Ulici kraljice Marije 1, Ulici 27. marta 43–45 i Tiršovoj 1.

U saopštenju se podseća da je Vlada Srbije usvojila je Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata koja propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.

Komentari (0)

Srbija