Društvo

U toku specijalistička obuka vojnika u Centru za obuku RV i PVO Ministarstvo odbrane

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

23:20

U toku specijalistička obuka vojnika u Centru za obuku RV i PVO Ministarstvo odbrane
U toku specijalistička obuka vojnika u Centru za obuku RV i PVO Ministarstvo odbrane - Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

veličina teksta

Aa Aa

U Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i PVO na vojnom aerodromu u Batajnici u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2023“, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

Obuku u ovom centru prolaze vojnici roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, službe vazdušnog osmatranja i javljanja i vazduhoplovno-tehničke specijalnosti tehničke službe Vojske Srbije.

U skladu sa svojim vojnoevidencionim specijalnostima, vojnici se obučavaju za poslužioce na protivavionskim topovima i raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva, operatore u centrima vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničare za održavanje vazduhoplova.

Obuka se izvodi u posebno opremljenim kabinetima i na samim raketnim i radarsko-računarskim sistemima i vazduhoplovima, kako bi se vojnicima pružili najbolji uslovi za sticanje znanja o upotrebi ovih borbenih sredstava, njihovom opsluživanju i osnovnom održavanju.

Vojnike u nastavku očekuju kompleksniji sadržaji obučavanja na terenu, a potom i provera osposobljenosti za izvršavanje vojničkih zadataka, čime će faza specijalističke obuke biti završena.

Poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici će provesti na kolektivnoj obuci u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, u kojima će biti aktivno uključeni i u realizaciju svakodnevnih zadataka.

 

Komentari (0)

Srbija