Društvo

Od danas spremite kišobrane: Kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2023

-

07:30

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Zima i sneg sve su nam bliži. Danas uz kišu osteno hladnije, a već u četvrtak temperatura u najtoplijem delu dana neće prelaziti pet stepeni. Dubok ciklon u Jadranu i ovaj polarni vrtlog doneće nam dah prave zime.

"Temperatura će danas biti u padu za više od pet stepeni. Ali udar prave hladnoće tek se očekuje u narednim danima, tačnije u četvrtak", rekla je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Dodaje da u satima pred nama sledi  promena vremena. Sredinom dana naoblačenje sa kišom i pljuskovima, zahvatiće prvo severne i zapadne predele, a potom će se zona sa padavinama širiti ka jugu.

"Na planinama će, zbog nešto niže temperature, provejavati susnežica i sneg. Kada je reč o temperaturi, danas prohladno. Najviša dnevna u intervalu od osam do 12 stepeni. Promenu vremena uvek prati i promena pravca vetra. Južni vetar danas će zameniti severni i severozapadni", rekla je Čirković.

U nastavku nedelje, dodaje, dosta kiše, na planinama susnežica i sneg. Na planinama se očekuje i formiranje snežnog pokivača.

"Utisak zime pojačavaće i jak severac koji neće dozvoliti da temperatura u četvrtak pređe peti podeljak. Preporuka je svakako da spremite zimske stvari, ali i kišobran koji će od danas biti neophodan", zaključila je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija