Društvo

Pred nama najtopliji dan ove sedmice: Za vikend ipak stiže promena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/11/2023

-

07:26

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Napolju je mraz, pa se danas obucite slojevito i ponesite kišobran. Pred nama je najtopliji dan u ovoj nedelji. Živa u termometru danas i do 15 podeljka. Nakon toga-sneg i u nižim predelima, kaže urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

"Danas ćemo uživati u gotovo prolećnim temperaturama. Srbija se nalazi u toplom sektoru ciklona, pa će temperatura ponovo preći 10 podeljak. Ipak, za danas pripremite kišobran", navela je ona.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kako je dodala, nebo će prekivati tmurni oblaci, a od sredine dana očekuje se i kiša u skoro svim predelima naše zemlje. Gotovo da neće biti mesta koje će ostati suvo u narednim satima.

"Kišonosne oblake pratiće umeren vetar severnog pravca. Temperatura će biti iznad proseka, gotovo prolećna. U najtoplijem delu dana od 9 stepeni na severu do 15 na krajnjem istoku", dodala je Ćirković.

Vikend pred nama, kako je rekla, biće u znaku prave zime.

"Očekujemo prodor veoma hladnog vazduha koji će spustiti temperaturu ispod 5 podeljka. Najpre će padati kiša, koja će u nedelju preći u susnežicu i sneg. Zabeleće se i niži predeli, uglavnom južnije od Kragujevca, dok će na severu padati kiša. Hladno vreme, sudeći po prognostičkim modelima nastaviće se i tokom naredne sedmice", rekla je Ćirković.

 

Komentari (0)

Srbija