Društvo

Potpisan Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Kazahstana, Vučević: Nastavljamo da vodimo odgovornu politiku mira

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

15:47

Potpisan Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Kazahstana, Vučević: Nastavljamo da vodimo odgovornu politiku mira
Vučević i Nurtleu potpisali Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević danas je sa ministrom spoljnih poslova Kazahstana Muratom Nurtleuom potpisao Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji između dveju zemalja.

Vučević je tom prilikom izrazio zahvalnost na principijelnoj i doslednoj podršci koju Kazahstan pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku i da će Vlada Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ministar Nurtleu je zahvalio Vučeviću na gostoprimstvu i prilici za razgovor o temama od značaja za saradnju dve zemlje.

On je sa ponosom istakao da je prvi kazahstanski ministar koji dolazi u zvaničnu posetu Srbiji, navodi se u saopštenju.

Kako je ocenio, prijateljski odnosi koje neguju dve zemlje odličan su preduslov za realizaciju zajedničkih projekata u različitim oblastima, dok će saradnja u oblasti odbrane dodatno učvrstiti sveukupne odnose dveju država.

Komentari (0)

Srbija