Društvo

Poništena odluka direktora Šeste gimnazije o kažnjavanju profesorke Rajić

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

13:02

Poništena odluka direktora Šeste gimnazije o kažnjavanju profesorke Rajić
Poništena odluka direktora Šeste gimnazije o kažnjavanju profesorke Rajić - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Forum beogradskih gimnazija saopštio je danas da je na sednici Školskog odbora Šeste beogradske gimnazije poništena odluka direktora o disciplinskom kažnjavanju profesorke Olgice Rajić, što je bio jedan od štrajkačkih zahteva Sindikata Šeste beogradske gimnazije.

Forum beogradskih gimnazija u saopštenju podseća da je sindikat Šeste beogradske gimnazije pre šest meseci otpočeo štrajk zbog, kako smatraju nezakonitog postupanja direktora ove ustanove Radisava Milića. 

Kako su naveli, tokom trajanja štrajka, prosvetna inspekcija je više puta obilazila Šestu gimnaziju ukazujući na propuste direktora u rukovođenju.

Osim prosvetne inspekcije, dodaju, školu je posetio i inspektor rada, koji je utvrdio da se štrajk odvija u skladu sa zakonom i koji je uputio članove sindikata da zahtevaju hitan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvete koje je nadležno za razrešenje direktora, što je odmah i urađeno, ali, kako tvrde, iz Ministarstva nisu dobili poziv za razgovor.

Dodali su da su situacije u kojima Školski odbor preinačuje odluke direktora prava retkost u prosveti, zapravo svode se na statističku grešku zbog čega smatraju da ovakva odluka predstavlja još jedan poziv nadležnom ministarstvu da donese odluku o razrešenju.

Forum podseća da je ovakvom odlukom Školskog odbora Šeste ispunjen jedan važan štrajkački zahtev i podsećaju da direktor i dalje vodi postupak protiv profesora istorije Željka Matića, kao i da članovi Sindikata Šeste ne odustaju od najvažnijeg zahteva, a to je razrešenje direktora Milića.

Komentari (0)

Srbija