Društvo

Teretna vozila na Horgošu čekaju 10 sati, na Batrovcima osam

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

08:40

Teretna vozila na Horgošu čekaju 10 sati, na Batrovcima osam
Teretna vozila na Horgošu čekaju 10 sati, na Batrovcima osam - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Intezivno otapanje snega zbog toplijeg vremena, mestimično slabija vidljivost zbog magle i opasnost od novonastalih oštećenja na kolovozu mogu i danas usporavati vožnju i produžavati vreme putovanja. 

Na pojedinim planinskim putevima zbog otapanja snega sada može biti i manjih nanosa zemlje, dok na putevima u klisurama i usecima treba računati na opasnost od odrona. U južnom Banatu povremeno jak vetar doneće najviše neprijatnosti vozačima teretnih vozila i autobusa. Slično je na putevima u košavskom području timočke i negotinske krajine. 

Jak vetar treba očekivati na prevojima Crnog Vrha i Čestobrodice na putu između Paraćina i Zaječara. Preporučuje se sporija vožnja i u Braničevskom okrugu, kao i na đerdpaskoj magistrali. Sa prvim popodnevnim satima intezitet saobraćaj van gradova može biti pojačan, saopštio je Auto Moto Savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS u 5.15, nema zadržavanja na putničkim terminalima (PMV) naših graničnih prelaza.

Kada je reč o teretnim terminalima, na GP Horgoš na izlazu čeka se 10 sati, na Batrovcima osam, na Kelebiji tri sata, na GP Bogojevo dva sata i na GP Gradina 90 minuta. Na ostalim GP nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

Komentari (0)

Srbija