Društvo

Prvo kiša, pa susnežica i sneg, maksimalna do sedam stepeni: U nastavku nedelje blaga zima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2023

-

07:41

Prvo kiša, pa susnežica i sneg, maksimalna do sedam stepeni: U nastavku nedelje blaga zima
Prvo kiša, pa susnežica i sneg, maksimalna do sedam stepeni: U nastavku nedelje blaga zima - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Danas hladno, sredinom dana kiša i susnežica. Poslepodne računjate na mešovite padavine u vidu kiše i snega. Temperatura će se kretati do sedam stepeni Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Kaže da je žuti meteoalarm u Banatu danas upaljen zbog jakog vetra, dok je u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, zbog poledica i snega, upaljen narandžasti meteoalarm. 

"Promena vremena stiže nam sa jugozapada u sklopu ovog ciklona sa Jadrana. Ciklon nije previše dubok, tako da ne očekujemo drastičnu promenu i velike količine padavina. Prve kišne kapi  rezervisane su za posleponde. Kiša će u većem delu zemlje, na kratko preći u susnežicu i sneg, ali se niži predeli neće zabeleti", rekla je Ćirković.

Na planinama se, dodaje, očekuje manje formiranje ili povećanje snežnog pokrivača. Današnja promena vremena vidi se i u padu temperature. 

"Danas će biti svežije nego juče i temperatura će se kretati od tri do sedam stepeni Celzijusa. Premeštanje oblaka pratiće i pojačan jugoistočni  vetar. Najjači udari očekuju se u Banatu, veći od 60 kilometara na čas", rekla je ona.

U nastavku nedelje blaga zima. U ranim jutarnjim satima biće slabog do umerenog mraza, ali će tokom dana temperatura biti u plusu. Možemo reći i da će vrednosti biti prilično ujednačene. U najtoplijem delu dana oko sedam do osam stepeni. Mešovite padavine očekujte i sutra, zatim sledi suv period, rekla je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija