Društvo

Prekršajne prijave roditeljima: Dečaci od 12 i 13 godina slali mejlove da su postavljene bombe u školama u Novom Pazaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2023

-

10:08

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Policija je u Novom Pazaru identifikovala i pronašla dvojicu učenika jedne osnovne škole starosti 12 i 13 godina koji su, kako se sumnja, u prethodnom periodu slali mejlove da su postavljene bombe u osnovnim i srednjim školama na području Novog Pazara, kao i u jednom marketu.

Policija je sa dečacima obavila razgovor u prisustvu roditelja i o svemu obavestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i Centar za socijalni rad u ovom gradu.

"Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, protiv roditelja dečaka podnete su prekršajne prijave zbog postojanja osnova sumnje da su učinili prekršaj propuštanje dužnog nadzora nad detetom", saopšteno je iz PU Novi Pazar.

Inače, nakon prijava o postavljenim bombama, svi učenici, zaposleni i građani su evakuisani, a pripadnici policije su izvršili pregled objekata i utvrdili da je svaka prijava bila lažna.

Pripadnici policije dodatno su pojačali prisustvo u školama i zonama škola kako bi učenici i svi zaposleni bili još bezbedniji i, kao i do sada, odmah će postupati po svakoj prijavi i, u saradnji sa nadležnim institucijama, preduzimati sve mere i radnje

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija