Društvo

Deonica brze saobraćajnice od Lajkovca do petlje Divci puštena u saobraćaj

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

12:53

Deonica brze saobraćajnice od Lajkovca do petlje Divci puštena u saobraćaj
Deonica brze saobraćajnice od Lajkovca do petlje Divci puštena u saobraćaj - Copyright Tanjug/JP PUTEVI SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, od Lajkovca do petlje "Divci", u dužini od 12 kilometara, otvorena je danas u 12 časova za saobraćaj.

Na petlji "Lajkovac" vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu u zoni kružne raskrsnice, a isključenje sa trase moći će da se izvrši na petlji "Divci"' (državni put IIA reda broj 150, deonica: Divci - Mionica), saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

U Divcima, vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu sa državnog puta IIA reda broj 150 (deonica: Divci - Mionica) preko dva novoizgrađena priključka.

Isključenje sa trase vrši se na petlji "Lajkovac'' u zoni kružne raskrsnice. Usvojena računska brzina je 100 kilometara na sat. Izgrađeno je jedno obostrano parkiralište.

Izgradnjom državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, grad Valjevo će se povezati sa autoputem Beograd – Južni Jadran i predstavljati poprečnu vezu u putnoj mreži Republike Srbije.

Takođe će se povezivati delovi Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd Južni Jadran) i dalje preko koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom, navodi JP "Putevi Srbije".

Komentari (0)

Srbija