Društvo

Prvi dani zime protiču u znaku pravog proleća: U pojedinim delovima zemlje i do 20 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2023

-

07:35

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas ponesite sunčane naočare, a kišobran ostavite kod kuće. Prvi dani zime protiču u znaku pravog proleća. Juče do 16, danas do 20 stepeni Celzijusa, navodi urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako kaže, očekuje nas neobično toplo vreme na kraju decembra, a to je posledica advekcije toplog vazduha, odnosno južnog vetra. Južni vetar osim otopljenja, biće odgovoran i za glavobolju kod meteoropata. Inače, biometeorološka situacija danas će biti relativno povoljna za većinu ljudi.

"Stabilno vreme posledica je anticiklona. To je polje visokog vazdušnog pritiska, koje je dosta snažno i koje na svojim obodima, oko Nemačke i Luksemburga drži kišonosne oblake dalje od nas. U danu pred nama dakle, bez kiše. Nebo će povremeno biti prošarano oblacima, ali će vedrina dominirati", rekla je Ćirković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kako dodaje, temperatura raste iz sata u sat. Jutros nije bilo mraza, a danas će u najtoplijem delu dana biti između 12 stepeni u Prištini i 20 stepeni Celzijusa u Negotinu. Prolećna toplota stiže nam sa južnim vetrom koji će danas duvati slabim do umerenim intezitetom.

"U narednim danima, nastavljamo u sličnom ritmu. Tokom noći i jutra biće sveže ali bez jakog mraza.  Tokom dana sunčano i toplo sa temperaturom oko 15 stepeni. Kiše, a ni snega, po svemu sudeći neće biti do kraja ove godine", rekla je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija