Društvo

AMSS: Zadržavanje na Batrovcima pet sati za kamione

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2023

-

07:05

AMSS: Zadržavanje na Batrovcima pet sati za kamione
Granični prelaz između Srbije, Bugarske i Gradine - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Sa približavanjem novogodišnjih i božićnih praznika, na autoputevima i drugim prioritetnim putnim pravcima u Srbiji sve je veći broj vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Takođe, unutar gradova počele su saobraćajne gužve tako da vozače narednih dana očekuje usporena vožnja i duže vreme putovanja, pa AMSS savetuje  oprezniju vožnju bez nervoze i uz više tolerancije. 

Pojačan saobraćaj biće i na graničnim prelazima. Vikendom je produženo radno vreme pojedinih prelaza sa Mađarskom, Bački Vinogradi su otvoreni od 7 do 22 časa, a Bajmok radi od 7 do ponoći.

Prema informacijama Uprave granične policije, jutros nema zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima u Srbiji, dok se na teretnim terminalima prelaza Batrovci, na izlazu iz zemlje, čeka pet sati, saopštilo jutros JP Putevi Srbije. 

To javno preduzeće saopštilo je, na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe,  da su jutros najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja prohodni i bez snega.

Državni putevi II prioriteta održavanja su prohodni i nema snega, na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice.  

Na autoputu I A reda broj 4, na deonici pt Bela Palanka - GP SRB/BUG (Gradina), ima magle i vidljivost je smanjena na 50-100m. Na autoputu I A reda broj 1, na deonici tunel Manajle - pt Vranje, ima magle i vidljivost je smanjena na 100m.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

 

Komentari (0)

Srbija