Društvo

Izmene u saobraćaju zbog manifestacije "Ulica otvorenog srca"

Komentari

Autor: FoNet

31/12/2023

-

13:42

Izmene u saobraćaju zbog manifestacije "Ulica otvorenog srca"
Izmene u saobraćaju zbog manifestacije "Ulica otvorenog srca" - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Manifestacija "Ulica otvorenog srca 2024" biće održana u ponedeljak 1. januara od 12.00 u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici u Beogradu.

U podne bi trebalo da bude organizovan vatromet, a da iz zgrade pozorišta Atelje 212 izađu izvođači i počnu tradicionalnu šetnju.Manifestacija je nastala u Srpskoj kafani, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste.

Ove godine nastupaće dečji hor "Čarolija", orkestar "Otvoreno srce", lutkarsko pozorište "Pinokio", mađioničari, duvački orkestar, ulični svirači i drugi.

Zbog manifestacije "Ulica otvorenog srca" u Svetogorskoj i Makedonskoj, na delu od Dečanske do Takovske ulice red linija javnog prevoza biće promenjen od 6.00 do 20.00.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Celodnevno se ukidaju trolejbuske linije 28 i 41, a vozila sa linije 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanska - Braće Jugović - Bulevar despota Stefana - Džordža Vašingtona - 27. marta i dalje redovnim trasama.

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" održava se i na Banovom Brdu, pa će u Požeškoj ulici saobraćaj biti izmenjen na delu od Kijevske ulice do Ulice Žarka Vukovića Pucara od 1.00 do 18.00.

Šta je sa prevozom?

Tramvaj 13 neće saobraćati, dok će linija 12 saobraćati sa oznakom 12L na relaciji Omladinski stadion - Most na Adi - Blok 45.

Autobusi 23 i 53 će saobraćati Bulevarom vojvode Mišića - petlja Radnička - Požeška - Kirovljeva - Visoka - Paštrovićeva - Radnička - Savska magistrala - Svetolika Lazarevića Laze - Radnička - Endija Vorhola - Đorđa Ognjenovića - Požeška - Blagoja Parovića, a u smeru ka gradu Blagoja Parovića - Požeška - Valjevska - Stevana Brakusa - Lješka - Kirovljeva i dalje redovnom trasom.

Autobusi 37 i 85 će saobraćati Bulevar vojvode Mišića - Most na Adi (85) - petlja Radnička - Požeška - Kirovljeva - Visoka - Paštrovićeva - Radnička - Savska magistrala - Svetolika Lazarevića Laze - Radnička - Endija Vorhola i dalje redovnom trasom.

Privremeno se ukidaju stajališta "Škola Josif Pančić", "Dom zdravlja" i "Kijevska" u oba smera, kao i "Kneza Višeslava" i "Trebevićka".

Pored "Ulice otvorenog srca" u centru Beograda, biće organizovana i "Ulica otvorenog srca" u Borči i saobraćaj će biti izmenjen od 8.00 do 16.00 u Ulici bratstva i jednistva.

Vozila sa linija 85 i 96 će na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda i Bratstva i jedinstva do terminusa "Borča 3" u oba smera saobraćati ulicama Bratstva i jedinstva, Valjevskog odreda i Ulicom ratnih vojnih invalida do terminusa "Borča 3".

Vozila sa linija 95 i 105L će na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda i Ratnih vojnih invalida do terminusa "Borča 3" u oba smera saobraćati Ulicom ratnih vojnih invalida do terminusa "Borča 3".

Tanjug/Sava Radovanović

 

Uspostavljaju se privremena stajališta: "Kombinatova" (u oba smera) u Ulici ratnih vojnih invalida, neposredno po prelasku raskrsnice sa Ulicom Valjevskog odreda, gledajući iz pravca Zrenjaninskog puta ka terminusu "Borča 3".

Manifestacija će biti organizovana i na Novom Beogradu pod nazivom "Grad otvorenog srca" i doći će do izmena saobraćaja u Bulevaru Zorana Đinđića od 31. decembra u 20.00 do 1. januara u 18.00.

Na liniji 17 vozila će se kretati trasom: Bulevar Mihajla Pupina - Bulevar umetnosti - Bulevar Zorana Đinđića i dalje u skladu sa izmenom režima koja važi usled radova u Glavnoj ulici u Zemunu.

Vozila na liniji 68 ići će trasom: Omladinskih brigada - Bulevar Mihajla Pupina - Bulevar umetnosti - Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovno.

Na linijama 70 i 74 vozila će saobraćati trasom: Bulevar Zorana Đinđića - Omladinskih brigada - Bulevar Mihajla Pupina - Bulevar umetnosti Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom. 

Komentari (0)

Srbija