Društvo

Šezdesettrogodišnjak u Smederevskoj Palanci vozio sa 5,5 promila alkohola, MUP: Pojačane kontrole i u narednom periodu

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2024

-

15:45

Šezdesettrogodišnjak u Smederevskoj Palanci vozio sa 5,5 promila alkohola, MUP: Pojačane kontrole i u narednom periodu
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu u kontroli saobraćaja, od 1. do 4. januara, otkrili su šestoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i dvojicu vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajne patrole u Smederevu zadržale su četrdesetšestogodišnjeg vozača "micubišija" koji je vozio sa 1,37 promila alkohola, dvadesetjednogodišnjeg vozača "škode" i tridesettrogodišnjeg vozača automobila "bmv" sa po 1,29 promila, kao i četrdesetosmogodišnjeg vozača "opela" sa 2,59 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz PU Smederevo.

Na području Smederevske Palanke iz saobraćaja su isključeni i zadržani dvadesetdvogodišnji vozač "pežoa" koji je, sa probnom vozačkom dozvolom, vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola, četrdesetosmogodišnji vozač "opela" pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dvadesetšestogodišnji vozač "sitroena" sa 1,87 promila alkohola i šezdesettrogodišnji vozač "pežoa" sa 5,5 promila alkohola u organizmu.

MUP apeluje na vozače da budu odgovorni i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a saobraćajna policija nastaviće sa pojačanim kontrolama i u narednom periodu, ističe se u saopštenju.

U Kragujevcu kažnjen pijani vozač koji je pokušao da pobegne policiji 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu zadržali su tridesetdvogodišnjeg vozača "bmv" koji je vozio sa 1,32 promila alkohola u organizmu i odbio da se podvrgne testu na psihoaktivne supstance.

On se prethodno oglušio o naređenje policije da se zaustavi i nastavio da vozi, ali ga je patrola ubrzo sustigla, saopšteno je iz Policijske uprave u Kragujevcu.

Vozač je u skraćenom postupku priveden sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu od 220.000 dinara, 25 kaznenih poena i 12 meseci zabrane upravljanja automobilom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija