Društvo

Posle tmurnog božićnog jutra stiže oštro zahlađenje: U pojedinim delovima Srbije kiša se pretvara u sneg

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

08:20

Posle tmurnog božićnog jutra stiže oštro zahlađenje: U pojedinim delovima Srbije kiša se pretvara u sneg
Sneg u Kaliforniji - Copyright Tanjug AP/Samantha Lindberg/Mammoth Lakes Tourism via AP

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren, na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na umeren i jak severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od 6 do 12 °C, u Negotinskoj Krajini oko 3 °C, tokom dana u padu, pa će uveče biti u intervalu od 0 do 5 °C.

Krajem dana i tokom noći, uz osetan pad temperature, kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom. Vetar ujutro i pre podne slab i umeren istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni.

Temperatura bez većeg kolebanja od 8 do 10 °C.

Tokom noći vetrovito, uz umeren i jak severozapadni vetar, a u drugom delu noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg, pa se do jutra u višim delovima grada očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Krajini.

U utorak se u većini mesta očekuje ledeni dan, uz provejavanje slabog snega, pre podne i sredinom dana u Vojvodini, a po podne i uveče i u ostalim predelima prestanak padavina.

Od srede će biti uglavnom suvo, uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a danju će biti umereno oblačno i hladno sa temperaturom malo iznad 0°C.

 

Komentari (0)

Srbija