Društvo

Vučević na Božić obišao vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti: "Oni bez obzira na dan ili datum, izvršavaju svoje zadatke"

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

11:50

Vučević na Božić obišao vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti: "Oni bez obzira na dan ili datum, izvršavaju svoje zadatke"
Vučević na Božić obišao vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti: "Oni bez obzira na dan ili datum, izvršavaju svoje zadatke" - Copyright mod.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u bazi "Medevce" u Kopnenoj zoni bezbednosti i tom prilikom im poručio da oni, bez obzira koji je dan ili datum, izvršavaju svoje zadatke, čuvaju teritoriju Republike Srbije i staraju se o bezbednosti svih građana naše zemlje.

"Zbog toga je moje srce puno. Veoma sam privilegovan i počastvovan što zajedno sa generalima, komandantima i oficirima mogu božićno jutro da provedem sa pripadnicima Treće brigade u bazi 'Medevce', u Jablaničkom okrugu, u Kopnenoj zoni bezbednosti, blizu našeg raspetog i svetog Kosova i Metohije i da u ime svih građana Srbije čestitam Božić i Novu godinu pripadnicima Vojske Srbije i zahvalim na svemu što su radili i što rade za svoju otadžbinu", rekao je Vučević čestitajući najradosniji hrišćanski praznik pripadnicima Vojske Srbije.

mod.gov.rs

 

Govoreći o vojnom pozivu, ministar odbrane naglasio je da to nije običan poziv niti običan posao, već nešto više.

"To je nešto što vas vodi kroz ceo život i što, siguran sam, svi građani Srbije poštuju, cene i vrednuju. Neka živi Vojska Srbije, neka živi naša Srbija", poručio je ministar Vučević, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komandir baze "Medevce" kapetan Milan Smiljković informisao je ministra Vučevića o zadacima u odseku odgovornosti i organizacijom života i rada u toj bazi.

mod.gov.rs

 

U razgovoru sa pripadnicima Vojske Srbije, ministar odbrane uverio se da zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti izvršavaju odgovorno i profesionalno, garantujući sigurnost svim građanima Srbije.

mod.gov.rs

 

Današnjem obilasku baze "Medevce"“ prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-major Tiosav Janković, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija