Društvo

Vesić: Prohodni svi državni putevi, posuto 320 tona soli

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2024

-

09:25

Vesić: Prohodni svi državni putevi, posuto 320 tona soli
Vesić: Prohodni svi državni putevi, posuto 320 tona soli - Copyright TANJUG/MGSI/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da su svi državni putevi na teritoriji Srbije prohodni, a da je tokom noći posuto 320 tona soli kako bi se sprečila pojava leda i putevi bili bezbedni za vožnju, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je, prilikom jutrošnje posete punktu "Puteva Srbije" za održavanje puteva, na Konjarniku, rekao da snega u visini od pet centimetara ima samo u Ivanjici, Čačku, Požegi i Valjevu, dok na svim drugim putnim pravcima nema apsolutno nikakvih problema.

"Imamo 172 putne baze, od kojih se 36 nalazi na auto-putu, sa 1.332 radnika, od kojih je na auto-putevima angažovano njih 396. Tokom noći smo preventivno posipali so i čistili sneg u delovima Srbije gde je snega bilo", napomenuo je on i dodao da je noćas posuto 320 tona soli.

"Za sezonu smo nabavili 87.200 tona soli, do sada smo potrošili oko 13.000 tona. Imamo je dovoljno i nastavljamo sa posipanjem kako ne bi došlo do pojave leda. Na putevima se nalazi oko 318 mašina za posipanje soli i čišćenje snega i 364 za utovarivanje soli i pomoćnih mašina", rekao je Vesić.

Napomenuo je da zabrana korišćenja šlepera važi na putevima Jošanička banja -Kopaonik, Novi Pazar-Deževa-Šaronja- Odvraćenica, Kopaonik-Rudnica, Kopanik-Jaram i Raška-Odvraćenica.

Ministar je apelovao na građane koji će se danas, nakon praznika, vraćati ka gradovima, posebno ka Beogradu, da na put krenu ranije i ne čekaju mrak, budući da se tokom dana očekuju veće padavine.

Takođe, apelovao je na vozače šlepera i teških vozila da ne kreću na put, jer se najveći problemi dešavaju kada se šleper zaustavi ili prevrne na putu.

Upozorio je vozače i da budu oprezni u saobraćaju narednih dana, s obzirom na najavljene niske temperature i moguću pojavu leda na putevima i da prilagode brzinu uslovima u saobraćaju, kako bi bili bezbedni.

"Jutros nema problema na putevima i ako svi budemo odgovorni proći ćemo bez problema kroz današnji dan", rekao je ministar Vesić.

 

Komentari (0)

Srbija