Društvo

Ćulibrk se povlači sa funkcije glavnog urednika NIN-a, članovi kolegijuma i redakcije saopštili da prelaze u novi list

Komentari

Autor: NIN, FoNet

10/01/2024

-

15:22

Ćulibrk se povlači sa funkcije glavnog urednika NIN-a, članovi kolegijuma i redakcije saopštili da prelaze u novi list
Ćulibrk se povlači sa funkcije glavnog urednika NIN-a, članovi kolegijuma i redakcije saopštili da prelaze u novi list - Copyright NIN/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u u ovom nedeljniku, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije, saopštila je PR služba NIN d.o.o.

I članovi kolegijuma i redakcije NIN-a saopštili su da su odlučili da posao nastave u novom nedeljnom listu i objašnjavaju da je vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila promenu koncepcije ovog nedeljnika, ali tvrde da ih nije uverila da će i dalje moći da rade rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva.

Integralni tekst saopšenja članova kolegijuma i redakcije NIN-a glasi:

"Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili - beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva.

Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu", navodi se na kraju saopštenja.

Komentari (0)

Srbija