Društvo

Temperaturni rolerkoster: Danas svežije, ali uskoro stiže naglo otopljenje i do 20°C

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2024

-

08:09

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Za razliku od prethodnog dana, danas će biti bez snega i kiše. Osim toga biće i svežije, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do sedam stepeni. 

Juče je maksimalna temperatura izmerena u Beogradu iznosila 11 stepeni, a minimalna je zabeležena na Kopaoniku -7 stepeni, dok je najviše kiše i snega palo je u Valjevu - 9 mm.

Ipak, vazdušni pritisak sada raste i potiskuje oblake dalje na istok. Upravo zbog toga, kiša i sneg će danas biti na pauzi, doduše kratkotrajno, navodi meteorološkinnja Euronews Srbija Milena Ćirković.

U narednim satima, u Srbiji će biti suvo, uz postepeno razvedravanje i duže sunčane intervale. Nešto više oblaka, prekriće krajnji jug zemlje, ali iz tih oblaka do kraja dana neće padati ni kiša ni sneg

Maksimalno sedam stepeni

Kada je reč o temperaturi, danas će biti zabeležene nešto niže vrednosti nego juče. Očekuje se da će u najtoplijem delu dana živa u termometru pokazivati od pet do sedam stepeni Celzijusovih.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Prepodne se može očekivati i nešto jači vetar, dok će poslepodne vetar biti u slabljenju. Kao i prethodnog dana, vetar će duvati sa juga.

Naglo topljenje snega na planinama

U narednim danima u fokusu će biti južni vetar, pa možemo očekivati otopljenje i naglo topljenje snega na planinama.

Novi talas kišonosnih oblaka stićiće sutra kasno uveče, a moguće da će se kiša lediti pri tlu, pre svega u Negotinskoj Krajini gde će u narednim danima biti hladnije.

A biće hladnije zbog južnog vetra i tople košave, koja na vetrenoj strani donose oblake i svežinu, a zavetrenoj sunce i otopljenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija