Društvo

Vučić primio Maricu Mihajlović: "Nadam se da će sve na šta je upozorila biti signal onima koji rade s majkama i decom"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/01/2024

-

12:48

Vučić primio Maricu Mihajlović: "Nadam se da će sve na šta je upozorila biti signal onima koji rade s majkama i decom"
Euronews/Ana Mihaljčić - Copyright Euronews/Ana Mihaljčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu Maricu Mihajlović, majku koja je izgubila dete i koja je optužila lekara u Sremskoj Mitrovici za akušersko nasilje.

Vučić je u razgovoru s Maricom Mihajlović rekao da je pročitao sve što mu je bilo dostupno i da mu je mnogo žao i teško što se to dogodilo. Rekao je da "dete ne možemo da vratimo, ali da možemo sebe da menjamo".

Kako je dodao, nada se da će sve što je rekla Marica MIhiajlović, i na šta je upozorila, biti signal ljudima koji rade sa majkama i decom da još više pažnje usmere ka životima koji su najvažniji, a njoj je zahvalio na hrabrosti.

Marica Mihajlović je zajvalila predsedniku na prijemu. 

"Nadamo se da će pravda da uradi svoje i da će on biti kažnjen", rekla je.

Predsednik je dodao da su, iz onoga što je video, sve babice bile veoma fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što je Mihajlović govorila.

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Takođe je rekao da je čuo za probleme sa kojima se porodica suoočava i da će država nastojati da pomogne i da učini još neke sitnice. 

"Ali je mnogo važnije da zamolim sve ljude koji rade taj najlepši i najhumaniji posao, da u svakom trenutku budu stoprocentno posvećeni majkama i deci, bez obzira na sve muke i probleme. Tu je prosto najveća odgovornost", rekao je i dodao da veruje da će moći da se ustanove neka nova pravila i više odgovornosti i ozbiljnosti u tom postupanju.

Posle dela sastanka koji je bio otvoren za javnost, Vučić je nastavio razgovor sa Maricom Mihajlović bez prisustva novinara. 

Mihajlović je prethodno za K1 izjavila da će na sastanku sa predsednikom Srbije ispričati sve ono što joj se desilo, a da će od njega tražiti samo da pravda bude zadovoljena. 

"Predsedniku ću reći sve što mi se desilo. Nadam se da ovog lekara neće niko štiti i da će zakon da uradi svoje i da će biti kažnjen. Imamo dosta dobrih doktora, nadam se da će se nešto promeniti i da neće više dolaziti do ovakvih slučajeva", rekla je ona.

Dodala je da se i dalje oseća prisihički loše i da joj povreda koju je zadobila prilikom porođaja pravi probleme u disanju. Kako je rekla, svoju priču je odlučila da podeli kako bi se sprečilo da se akušersko nastavi i dodaje da joj je još nekoliko žena javilo sa istom pričom za istog doktora.

Ona je pozvala žene da ne ćute i ne trpe nasilje, pogotovu od strane doktora, jer oni treba da pomognu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija