Društvo

Građani jelke sa busenom mogu da donesu u rasadnike JKP Zelenilo Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2024

-

12:51

Građani jelke sa busenom mogu da donesu u rasadnike JKP Zelenilo Beograd
Građani jelke sa busenom mogu da donesu u rasadnike JKP Zelenilo Beograd - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Građani koji su za novogodišnje i božićne praznike odlučili da svoje domove ukrase jelkom sa busenom, a sada nemaju gde da je zasade mogu danas da donesu jelku u rasadnike JKP "Zelenilo Beograd" koji se nalaze na lokaciji Vojvode Stepe 405 na Voždovcu ili Marije Bursać bb u Zemunu.

Mirjana Obućinski iz JKP “Zelenilo Beograd” pozvala je sugrađane koji nemaju gde da zasade jelku sa busenom da je danas do 15 časova donesu u rasadnike "Zelenila Beograd" na Voždovcu ili u Zemunu".

"Jelke će naše preduzeće, u okviru tradicionalne akciji sadnje novogodišnjih jelki, posaditi u Pančićevom parku na Starom gradu", rekla je Obućinski za Tanjug. 

Prema njenim rečima, ovom akcijom ukazuje se na značaj vraćanja stabala jelki u prirodu, jer se tako produžava život četinara, ali istovremeno i utiče na povećanje zelenih površina u prestonici. 

"Osim toga, sadnjom će se oplemeniti prostor i ulepšati okruženje", kaže Obućinski. 

Navela je da sugrađani koji imaju mogućnosti jelku mogu posaditi i u svojim dvorištima, ali moraju imati na umu da će ona u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa zato pažljivo treba odabrati mesto za sadnju. 

Dodala je da se mora voditi računa i o tome da sadnice ne budu posađene suviše blizu objekta ili nadzemnih intalacija. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija