Društvo

Tri vrste vaučera za pacijente sa retkim bolestima: Gde i kako se od danas mogu prijaviti za pomoć?

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2024

-

13:36

Tri vrste vaučera za pacijente sa retkim bolestima: Gde i kako se od danas mogu prijaviti za pomoć?
Tri vrste vaučera za pacijente sa retkim bolestima: Gde i kako se od danas mogu prijaviti za pomoć? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da od danas pacijenti ili porodice pacijenata sa retkim bolestima mogu da se prijave za tri vrste vaučera, koje je najavio i predsednik države. 

"To je jednokratna finansijska pomoć od 25.000 dinara, vaučeri u apotekama u iznosu od 35.000 dinara i vaučeri za rehabilitaciju u banjama u iznosu od 50.000 dinara. To je još jedna dodatna stvar gde mi pokazujemo brigu o ljudima", izjavila je Brnabić na TV Hepi. 

Ona je podsetila da od 2. do 10. februara kreće isplata uvećanih penzija od 14,8 procenata i ocenjuje da su to "prve značajno veće penzije".

Već od danas na sajtu Ministarstva za brigu o porodici može se naći obrazac i uputstvo na koji način porodice obolelih od retkih bolesti ili sami pacijenti mogu aplicirati za tu vrstu finansijske pomoći. 

Podsetimo, vaučere kao novu pomoć države je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jednokratna novčana pomoć porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti biće isplaćeno 25.000 dinara. Zatim svim licima koja su obolela od retkih bolesti dobiće vaučer od 35.000 dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, a u sklopu treće novousvojene pomoći dodeljivaće se vaučer od 50.000 dinara obolelima za rehabilitaciju i rekreaciju u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija