Društvo

Đerlek pustio u rad novi kotao i renoviranu kotlarnicu u OŠ u opštini Tutin

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

20:41

Đerlek pustio u rad novi kotao i renoviranu kotlarnicu u OŠ u opštini Tutin
Tanjug/MRRR/Miloš Perić - Copyright Tanjug/MRRR/Miloš Perić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek pustio je danas u rad novi kotao i renoviranu kotlarnicu u Osnovnoj školi  "Meša Selimović" u mestu Ribariće u opštini Tutin.

Đerlek je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će učenici imati tople prostorije i bolje uslove za školovanje.

On je pozvao državu i sva ministarstva da posebnu pažnju usmere na ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu u školama koje su u lošem stanju.

Tanjug/MRRR/Miloš Perić

 

Nastavnici i 456 đaka OŠ "Meša Selimović" boraviće u toplim učionicama zahvaljujući renoviranju dotrajale kotlarnice i sredstvima za novi kotao za koje je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo 3.6 miliona dinara odnosno 80 odsto potrebnog iznosa od 4.558.380 dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Direktor Osnovne škole  "Meša Selimović" Harun Preljević, koji je zajedno sa Đerlekom pustio u rad novi kotao i renoviranu kotlarnicu, rekao je da je grejna sezona započela zagrevanjem učionica eletričnim grejalicama i da to nije bila adekvatna sobna temperatura, ali je Ministarstvo izašlo u susret njihovom zahtevu. 

Tanjug/MRRR/Miloš Perić

 

"Posebno želim da se zahvalim ministru jer je razumeo naš problem", rekao je on i tom prilikom uručio zahvalnicu Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoja.

Opština Tutin je jedna najnerazvijenijih opština u Srbiji kojoj su potrebne ozbiljne investicije, navodi se u saopštenju i dodaje da Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj na više načina pomaže opštini Tutin, i da je vrednost sredstava uloženih sufinansiranjem u ovom mandatu 20,6 miliona dinara.
 

Komentari (0)

Srbija