Društvo

Da li je stigao kraj prolećnim danima? Pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično s kišom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/02/2024

-

07:53

Da li je stigao kraj prolećnim danima? Pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično s kišom
Beograđani na šetalistu pored reke Save - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Prolećno vreme koje je obeležilo prethodnih 10 dana polako se završava. Hladan severni vetar nam u narednih nekoliko dana donosi zahlađenje i oblake, te sa sobom obavezno ponesite kišobran, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako objašnjava postepeno premeštanje ciklona preko Mediterana donosi nam promenu vremena, a kiša je već u ranim jutarnjim satima zabeležena na zapadu i jugozapadu naše zemlje. 

"Ovo polje niskog vazdušnog pritiska postepeno će se premeštati preko Balkanskog poluostrva, te će tako oblaci i slaba kiša obeležiti prvu polovinu ove radne nedelje", rekla je ona. 

U celoj zemlji danas oblačno, povremeno sa kišom i osetno hladnije. U ranim jutarnjim satima temperatura se kretala od nule na planinama pa do 12 stepeni koliko je izmereno u Beogradu. Maksimalna temperatura se neće bitnije razlikovati od jutarnje, u većini mesta danas oko 13 stepeni. 

Fonet/Marko Dragoslavić

 

"Ovo zahlađenje stiže nam sa hladanim severozapadnim vetrom koji će tokom celog dana duvati umerenim intenzitetom", kaže Gojković.

Vreme sutra, promenljivo oblačno i nestabilno. Povremeno će u Vojvodini biti i sunčanih perioda, međutim tokom celog dana biće uslova za formiranje lokalnih padavina na širem području Srbije. 

"Osim padavina utorak nam donosi i jačanje severozapadnog vetra, kao i pad temperature od nekoliko stepeni. Od srede ponovo suvo, ali promenljivo oblačno i malo toplije, sa temperaturom do 15 stepeni", rekla je Gojković. 

Iako nam početak ove radne nedelje donosi zahlađenje, temperatura i u narednih sedam dana ostaje malo iznad proseka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija