Društvo

Temperature i danas iznad proseka, kišobran ostavite kod kuće: U narednim danima i do 14 stepeni Celzijusovih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2024

-

07:42

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Skoro smo na polovini februara, a zime i dalje nema na vidiku. Temperature su i dalje daleko iznad proseka i minimalna i maksimalna. Tokom današnjeg dana biće malo svežije nego juče, ali i dalje toplo za zimske uslove, kaže meterorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 9 stepeni u Prištini do 13 u Negotinu. Maksimalna dnevna u Beogradu će biti 11 stepeni Celzijusovih", kaže ona.

Što se padavina tiče, kako dodaje, kišobran danas možete ostaviti kod kuće. Takođe, biće suvo uz kraće sunčane intervale, a danas će uglavnom dominirati oblaci.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Što se vetra tiče, slično kao i juče, biće vetrovito. Tokom većeg dela dana duvaće pojačan do jak severni i severozapadni zbog kog će se činiti da je hladnije nego što to zaista jeste", dodaje Ćirković.

U nastavku nedelje bez bitnije promene, neće biti ni kiše ni snega, a temperatura se ni tokom noći ni jutra neće spuštati ispod nule.

"Dakle neće biti mraza i ovo se odnosi na niže predele. Na planinama temperatura će biti u minusu. Tokom dana prohladno, ali sa dvocifrenim vrednostima temperatura koje su iznad proseka za sredinu februara. U narednim danima živa u termometru ićiće i do 14 podeljka", rekla je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija