Društvo

Tmuran i svež dan pred Srbijom: Od sutra otopljenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

20/02/2024

-

07:46

Tmuran i svež dan pred Srbijom: Od sutra otopljenje
Euronews/Ljiljana Gradinac - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima, samo će tokom prepodneva na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno jak, sa temperaturama od minus 2 stepena do 14 stepeni.

"Danas sa sobom obavezno ponesite kišobran,  jer se kiša očekuje u većem delu Srbije", poručuje i meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako kaže, preko naših predela premešta se jedan vrlo oslabljeni front,  zato će kiša danas biti slaba i mestimična.

Front osim vlage sa sobom povlači i nešto svežiji vazduh. Iz tog razloga temperatura će biti niža nego juče. Štaviše utorak, će biti najsvežiji dan u ovoj sedmici.

Maksimalna dnevna kretaće se od devet do 13 stepeni, dok će 12 danas biti izmereno u Beogradu. Kiša će danas padati širom Srbije, suvo će biti jedino u Negotinskoj i Timočkoj Krajini.

Prolazak fronta pratiće i nešto jači vetar severnog pravca,a li je važno istaći da neće biti jakih i olujnih udara.

Od sutra toplije

Bićemo pod uticajem anticiklona koji neće dozvoljavati kišonosnim oblacima da stigu do nas. Takođe položaj anticiklona će biti takav, da će se od sutra uspostaviti južno strujanje koje će doneti otopljenje.

Temperatura će biti u konstantnom porastu i već  za dan-dva uživaćemo u pravim prolećnim vrednostima iznad 15 podeljka.

"Za kraj, da napomenem da meteoropate danas mogu imati izvesne, blaže tegobe zbog vremena. Moguća je glavobolja, pospanost i promenljivo raspoloženje", navodi Milena i nastavlja:

"Budite pažljiviji i tolerantniji nego inače, svakako dan možete iskoristiti za šetnju, ali ne zaboravite da sa sobom ponesete kišobran"

Komentari (0)

Srbija