Društvo

Danas prijavljivanje za preventivne zdravstvene preglede u Zavodu "Železnice Srbije"

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2024

-

11:50

Danas prijavljivanje za preventivne zdravstvene preglede u Zavodu "Železnice Srbije"
Danas prijavljivanje za preventivne zdravstvene preglede u Zavodu "Železnice Srbije" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prijavljivanje za besplatne preventivne zdravstve preglede, koji će se ovog vikenda organizovati u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije", danas počinje za građane Savskog venca. 

Preventivni pregledi ultrazvuk štitne žlezde i pregled stomatologa sa uklanjanjem kamenca biće organizovani u subotu, 24. februara od 7 do 14 časova. 

"Prijave za besplatne preventivni preglede za građane Savskog venca - ultrazvuk štitne žlezde i plegled stomatologa vrše se pozivom na broj telefona 011-3611-581 od danas do subote u periodu od 7 do 14 časova", rekao je za Tanjug dr Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zašitu radnika "Železnice Srbije".

On je dodao da će preglede obavljati tri specijalista radiologa i tri specijalista stomatologije i pozvao sve građane Savskog svih generacija da iskoriste ovu prilike, jer su bolesti štitaste žlezde bolesti savremenog dobra.

"Ultrazvuk predstavlja siguran i bezbolan pregled i ne koristi zračenje. Vrlo je čest slučaj da se na štitnoj žlezdi pojave čvorići koji se mogu opipati  rukom ali se ultrazvuk koristi za procenu čvorova koji su pronađeni tokom rutinskog pregleda. Većina ovih čvorova su benigdni, a manji deo njih su pravi tumori štitne žlezde", rekao je dr Batnožić. 

Tiroidna -  štitna žlezda je locirana u prednjem delu vrata i u obliku je leptira. Njena funkcija je da proizvodi hormone koji regulišu funkcionisanje čitavog organizma, a ako je nivo ovih hormona prenizak ili previsok tada se javljaju problemi.

Komentari (0)

Srbija