Društvo

Pravilnik za registraciju lakih električnih vozila od danas na snazi: Na koje izmene treba obratiti pažnju?

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

13:35

Pravilnik za registraciju lakih električnih vozila od danas na snazi: Na koje izmene treba obratiti pažnju?
Pravilnik za registraciju lakih električnih vozila od danas na snazi: Na koje izmene treba obratiti pažnju? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnica za laka električna vozila stupio je danas na snagu, a svi koji poseduju laka električna vozila moći će da zatraže nalepnicu za registraciju koja će trajati do 15. juna ove godine.

U Službenom glasniku je objavljeno da nakon 15. juna u saobraćaju neće moći da učestvuju laka električna vozila na kojima nije postavljena nalepnica. 

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila sadrži detaljna upustva, kao i izgled nalepnice. 

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke - ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja, podatke o prebivalištu - mesto, poštanski broj, ulicu i kućni broj, telefon, e-mail, kao i podatke o lakom električnom vozilu - marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja su navedena na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja www.abs.gov.rs. 

Komentari (0)

Srbija