Društvo

Vučić sa predstavnicima Roma o problemima te nacionalne manjine

Komentari

Autor: Fonet

19/03/2024

-

19:33

Vučić sa predstavnicima Roma o problemima te nacionalne manjine
Vučić sa predstavnicima Roma o problemima te nacionalne manjine - Copyright FoNet/Kabinet predsednika Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima romskih organizacija povodom Meseca romskog ženskog aktivizma o problemima sa kojim se romska nacionalna manjina najčešće suočava i podsticajnim merama koje država može da donese za dodatno osnaživanje Romkinja.

Kako se navodi u saopštenju, najvažnije teme razgovora bile su problem maloletničkih brakova, nasilje u porodici, ali i mogućnosti za dodatno obrazovanje, zapošljavanje i uključivanje Romkinja u organe vlasti na svim nivoima.

Govoreći o konkretnim predlozima i merama koje bi u znatnoj meri unapredile položaj Romkinja i Roma u Srbiji, sagovornici su razmenili mišljenja o programima poput stipendiranja dece iz socijalno ugroženh porodica, dece sa invaliditetom, dece iz hraniteljskih porodica i dece na domskom smeštaju.

Zaključeno je da je borba protiv stereotipa i predrasuda jedan od ključnih elemenata za uspeh svih podsticajnih mera države usmerenih na ravnopravno uključivanje pripadnika romskog naroda u sve oblasti društvenog života. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija