Društvo

Dijamant donirao 1.700.000 dinara Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom

Komentari

Autor: PR

20/03/2024

-

15:40

Dijamant donirao 1.700.000 dinara Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom
Dijamant donirao 1.700.000 dinara Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom - Copyright Goran Srdanov/Promo/Dijamant

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Dijamant četvrtu godinu zaredom nastavlja misiju podrške osobama sa Daunovim sindromom kroz realizaciju društveno odgovornog projekta "Prati suncokret".

Milion i sedamsto hiljada flaša Dijamant ulja, sa posebno oslikanom etiketom se i ove godine našlo na policama marketa širom Srbije, a od svake prodate boce, po jedan dinar odvojen je i doniran Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom.

"Donacijom doprinosimo dodatnom unapređenju kvaliteta života osoba sa Daunovim sindromom, a dosadašnje aktivnosti koje smo sproveli, poput snimanja himne, oslikavanja zida naše fabrike i organizovanja edukativnih radionica za osnovce, za cilj su imale da podignu svest javnosti i prenesu poruku da smo 'više slični nego različiti'. Važno nam je da kroz ovaj projekat pokažemo da su osobe sa Daunovim sindromom vredne, kreativne i posvećene i da malim doprinosom svakog pojedinca, podstičemo njihovu samostalnost i inkluziju u sve društvene tokove. Iznos od 1.700.000 dinara će biti usmeren na organizaciju kreativnih radionica, rekreativnih i edukativnih kampova, nabavku neophodnih materijala za rad, koji će doprineti podsticanju druženja i umrežavanja članova Saveza", izjavila je Bojana Petrašek Dunđerski, brend menadžer kompanije Dijamant.

Goran Srdanov/Promo/Dijamant

 

Krunu ovogodišnje kampanje predstavlja saradnja Dijamanta sa humanitarnom organizacijom "Dečje srce", čiji je rad usmeren na pružanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju.

Kreiranjem posebnih kecelja, u simbolima i motivima zajedništva i podrške, koje su osmislili i oslikali u okviru kreativne radionice članovi Saveza - Milica, Vuk, Bojan i Lazar, Dijamant je dao poseban pečat projektu. Svi koji žele, putem web stranice zvucisrca.rs ili na adresi Čuburska 12, moći će da kupe kecelje koje će se u prodaji naći simbolično, od 21. marta, kada se obeležava Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Goran Srdanov/Promo/Dijamant

 

Sav iznos od prodatih kecelja, biće doniran organizaciji "Dečje srce", čime je Dijamant pokazao želju i inicijativu da bude aktivan učesnik u kampanjama koje za cilj imaju da unesu pozitivne društvene promene i pruže podršku onima koje javnost percipira kao drugačije.

Komentari (0)

Srbija