Društvo

Dronovi sa termovizijom učestvuju u potrazi za malom Dankom: "Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen"

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2024

-

21:30

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić izjavio je danas za Tanjug da trenutno dronovi sa termovizijom pretražuju teren za koji se smatra da se na njemu nalazi nestala devojčica Danka I. i dodao da će nakon toga u potragu krenuti i spasilački tim.

"Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen", rekao je Aleksić.

On je istakao da GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

"Metodom eliminacije pretraživaćemo deo po deo, kako bismo bili sigurni da se devojčica ne nalazi tu", kaže Aleksić.

Privatna arhiva

 

Naveo je da je teren na kojem se vrši potraga za malom Dankom nepristupačan zbog niskog rastinja i šume.

"Dete je malo i teško uočljivo, tako da svako iskustvo kretanja po brdskom i planinskom terenu pomaže. Vatrogasno-spasilačka jedinica u Boru takođe učestvuje u potrazi, bilo je i dosta građana i lovaca danas", rekao je Aleksić.

Dodao je da očekuje da se u potragu uključi još pasa tragača, ocenivši da je MUP u saradnji sa mnogim orgazniacijama poput GSS upotrebio svaki svoj resurs za potragu i da se veoma dobro radi u okviru potrage.

Dvogodišnja Danka I. nestala je oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje, ulica Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Ima smeđu kosu, braon oči i visine oko 85 cm.

Prvi put u Srbiji pokrenut sistem Pronađi me.

Komentari (0)

Srbija