Društvo

Vlada Srbije usvojila Uredbu o pomoći izbeglicama u rešavanju stambenih problema

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2024

-

13:46

Vlada Srbije usvojila Uredbu o pomoći izbeglicama u rešavanju stambenih problema
Google Maps - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Programa korišćenja sredstava za rešavanje stambenih potreba i druge programe integracije izbeglica u 2024. godini.

Cilj ovog programa je da se izbeglim licima iz bivših jugoslovenskih republika obezbedi rešavanje stambenih potreba i pruži pomoć u procesu integracija. Broj porodica koje će biti korisnici pomoći u 2024. godini zavisi od broja podnetih prijava, a predviđeno je rešavanje stambenog pitanja za najmanje 150 ugroženih izbegličkih porodica.

Na sednici je usvojena Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke „Krov 2024” u periodu od 15. do 28. aprila 2024. godine u tiražu od 1.500.000 komada i u apoenu od 10 dinara, na predlog Komesarijata za izbeglice i migracije.

Komesarijat je predložio izdavanje ove doplatne markice sa ciljem da se i u ovoj godini pruži podrška u rešavanju stambenih potreba najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica koja imaju prebivalište, odnosno boravište u opštinama koje nemaju sredstava i morućnosti da reše problem njihovog trajnog zbrinjavanja, a od ostvarenih sredstava planira se kupovina do sedam seoskih domaćinstava, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Republike Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija