Društvo

Idealno prolećno vreme: Danas smo pod "zaštitom" anticiklonalnog polja, temperatura skoro 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/05/2024

-

07:32

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kratkotrajni pljuskovi u narednih nekoliko dana biće rezervisani samo za planine. Pred nama je sve toplije vreme. Temperatura danas biće idealna prolećna, do 28 stepeni, navodi meterološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Lepe vesti za meteoropate su da vremenske prilike neće zadavati previše problema, a reakcije na vreme biće u blažoj formi. Izvesne tegobe u narednim satima mogu imati samo srčani bolesnici.

"Za stabilne i povoljne vremenske prilike možemo zahvaliti anticiklonalnom polju koje se prostire duž čitavog Balkana. Ovo snažno polje ne dozvoljava kišonosnim oblacima da stignu do nas. Međutim, atmosfera je i dalje nestabilna, ima vlage, zato i danas treba računati na kratkotrajne pljuskove", kaže Ćirković.

Euronews/Branislava Gigović Grubić

 

Kako dodaje, lokalne padavine i grmljavinu danas neka očekuju svi koji žive u brdsko planiskim predelima na jugozapadu Srbije. U ostalim predelima sunčano, suvo i vedro. Očekujemo u proseku oko 10-11 sunčanih sati.

"Temperatura će biti u porastu u odnosu na vikend. Danas će u najtoplijem delu dana biti od 25 do 28 stepeni. Toplota nam i ovog puta stiže sa juga i jugoistoka i to zahvaljujući vetru koji će u narednim satima duvati slabim do umerenim intezitetom", rekla je Ćirković.

U nastavku nedelje sve toplije i sve nestabilnije. Od srede osim na planinama, pljuskove treba računati i u pojednim nižim predelima, naročito u Vojvodini i u predelima oko Negotina i Zaječara.

"Temperatura za sada u okvirima proseka.  Početkom juna očekujemo prvi jači toplotni talas", zaključuje.

Komentari (0)

Srbija