Društvo

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Više od 90 odsto pacijenta nije vakcinisano i dolaze sa odmora

Komentari

Autor: FoNet

12/08/2021

-

20:02

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Više od 90 odsto pacijenta nije vakcinisano i dolaze sa odmora
Tatjana Adžić Vukičević - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da broj zaraženih koronavirusom vrtoglavo raste i da se u toj bolnici nalazi 150 pacijenata, a pre sedam dana bilo je 50.

Ona je za RTS rekla da je u kovid bolnici u Batajnici otvorena Intenzivna nega 2, sutra se otvara Poluintenzivna 6, a u ponedeljak osam i devet, kako situacija ne bi zatekla bolnicu i lekare nespremne.

Više od 90 odsto pacijenta u kovid bolnici u Batajnici nije vakcinisano, i oni najčešće dolaze sa odmora, goruće je crnogorsko primorje, ali i državljani Srbije koji dolaze iz inostranstva gde žive i rade, rekla je Tatjana Adžić Vukičević i dodala da se neretko događa da se hospitalizuje cela porodica.

Ističe da je virus jednako opasan, bez obzira na to koja je varijanta - delta, lambda, brazilski ili londonski soj.

"Ljudi koji leže kod nas su 90 posto na kiseoničkoj potpori. Obično su to muškarci, 70, 80 odsto na bolničkom lečenju su muškarci između 40 i 50 godina koji nisu vakcinisani, i oni su najteži bolesnici", navela je Tatjana Adžić Vukičević.

Tanjug/Nikola Anđić

Tatjana Adžić Vukičević

Dodala je da najmlađi pacijent ima 24 godine i da je došla sa letovanja u Crnoj Gori i u subotu ide kući, ali su dobili još jednog mladog pacijenta sa 27 godina.

"Nažalost, ovo je lutrija, neko će da prođe sa lakim simptomima, a neko će da završi na respiratoru. Broj oko 1.000 novoobolelih u avgustu me baš brinei. Mi smo spremni, spremamo se za najgori scenario, a nadam se da do toga neće doći", istakla je Adžić Vukičević i još jednom apelovala na sve da se vakcinišu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija