Društvo

Upozorenje RHMZ: Jaka grmljavinska nepogoda iz BiH stiže u Srbiju, kiša u Bačkoj, Sremu, Šumadiji

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2024

-

15:04

Upozorenje RHMZ: Jaka grmljavinska nepogoda iz BiH stiže u Srbiju, kiša u Bačkoj, Sremu, Šumadiji
Upozorenje RHMZ: Jaka grmljavinska nepogoda iz BiH stiže u Srbiju, kiša u Bačkoj, Sremu, Šumadiji - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će jaka grmljavinska nepogoda iz pravca BiH u narednom satu zahvatiti delove Podrinja i imati tendenciju daljeg premeštanja preko unutrašnjosti Mačvanskog okruga. 

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom počeće i u delovima Bačke, Srema, Šumadije i na jugozapadu Srbije, objavio je RHMZ.

Osim u Mačvanskom okrugu, pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom očekuje se i na zapadu Vojvodine na potezu Šid - Bačka Palanka.

Zbog olujnih oblaka koji će sredinom dana i poslepodne zahvatiti našu zemlju, na snazi su i dalje narandžasti i crveni meteoalarm, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. Najviši stepen upozorenja upaljen je u istočnim i jugoistočnim predelima, gde će za svega nekoliko sati pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Moguć je i grad praćen olujnim vetrom. 

Krajem dana u Vojvodini dolazi do razvedravanja, što znači da nam stiže postepena stabilizacija vremena.

Najhladniji dan ove nedelje biće petak, sa temperaturom koja neće prelaziti 25. podeljak. Petak će obeležiti i umeren do pojačan severozapadni vetar, kao i postepeno razvedravanje.

"Slaba kiša padaće još na krajnjem jugu, dok će se u ostalim predelima smenjivati sunčani i oblačni periodi. Porast vazdušnog pritiska nam za dane vikenda donosi stabilizaciju vremena, što znači razvedravanje i otopljenje. Prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju tropske temperature do čak 37 stepeni", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija