Društvo

Vučić nakon obilaska Užica: Da nam se deca bave sportom, da uče da pobeđuju i gube

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2021

-

09:33

Vučić nakon obilaska Užica: Da nam se deca bave sportom, da uče da pobeđuju i gube
Vučić nakon obilaska Užica: Da nam se deca bave sportom, da uče da pobeđuju i gube - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Nova sportska dvorana u Užicu značiće za taj grad, koji ima fantastičnu tradiciju u košarci i odbojci, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju hale i poručio mladim užičkim sportistima da uživaju u sportu, da nauče da pobeđuju, ali i da gube.

Otvaranju sportske hale prisustvovali su sportisti, kao i mlađe kategorije užičke Slobode, KK Sevojno, Odbojkaškog kluba Forma...

Sportska halu u naselju Krčagovo gradila se više od 10 godina, a u njenu izgradnju je uloženo oko 1,25 miliona evra.

"U izgradnji hale nije bio problem nedostatak novca već dezorganizacija, čak smo i upotrebnu dozvolu za halu čekalii četri meseca ", rekao je Vučić.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Tipska sportska hala za školske sportove u Krčagovu, ukupne je površine 1.555 kvadratnih metara, za oko 200 gledalaca

"Ovde može da se igra košarka, rukomet i odbojka. U Užicu postoji fantastična tradicija u odbojci i košarci. Deco, važno je da uživate ovde, da naučite da pobeđujete. Oni koji kažu nije važno pobeđivati, lažu. Naučite da pobeđujete i gubite. Važno je naučiti i da gubite, da bi znali iz poraza da pobeđujete", poručio je Vučić.

Tipska sportska hala za školske sportove u Krčagovu, ukupne je površine 1.555 kvadratnih metara, za oko 200 gledalaca, a u njoj će moći da se održavaju košarkaške, rukometne, odbojkaške, kao i utakmice za mali fudbal, ali će biti nabavljena i potrebna sportska oprema kako bi u njoj vežbali užički paraolimpijci i druge osobe sa invaliditetom za koje je urađen pristup.

Vučić je poželeo mladim sportistima mnogo uspeha, i poručio da što misle da država može da uloži u užički sport to će učiniti.

"Svojim angažmanom, ljubavi prema sportu želim da postignete rezultate kao što su to učinili veliki užički sportisti", naglasio je on.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Predsednik je podelio košarkaške lopte budućnim sportstima, a od ministra sporta Vanje Udovičića zatražio da se što pre obezbede i odbojkaške lopte.

"Rešavamo to i sutra šaljemo lopte u Užice, one profesionalne, i one dečje", rekao je Udovičić, na šta je Vučić poručio deci da mu jave da li su dobili lopte.

Zanimalo ga kakvi su sportisti, ko je od njih najbolji fudbaler, da li će Zvezda i Partizan ostvariti pobede u mečevima koji ih očekuju u međunarodnim takmičenjima...

"Svi ste dobri... Trenirajte vredno, sada u Slobodi, a onda i dalje da idete. Da budete uspešne, da nam donosite nove medalje", rekao je Vučić.

On je ukazao i da je važno da imamo što više medalja i u paraolimpijskom sportu, dodajući da su ženski i paraolimpijski sport popularni na zapadu, posebno u protestanstkim zemljama.

"Paraolimpijksi i ženski sport - neverovatno je koliko to podiže ugled zemalja koje napreduju u te dve sfere", rekao je Vučić i podsetio da i paraolimpijce, osvajače medalja čekaju iste nagrade - 70.000 evra za zlato, 60.000 za srebro i 50.000 evra za bronzu.

Kamen temeljac za ovu halu postavljen je 2010. godine kada su radovi započeti sredstvima od oko 400.000 evra iz tadašnjeg Nacionalnog investicionog plana.

Već naredne godine izvođač radova je prekinuo posao, usledilo je ispitivanje konstrukcije hale, a 2013. je realizovan projekat sanacije tek započete građevine. Radovi su nastavljeni 2015. godine, ali su još jednom zaustavljeni.

Posle duže pauze, radovi na završetku sportske hale počeli su u u septembru 2019. godine, 602.000 evra dobijenih iz evropskih fondova investiralo je Ministarstvo za omladine i sporta, a grad je u ovu završnu fazu posla uložio oko 220.000 evra. Izgradnja je koštala ukupno oko 1.25 miliona evra.

Komentari (0)

Srbija