Društvo

Anticiklon donosi toplotu, danas i do 31 stepen: Stiže još jedan talas osveženja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/08/2021

-

07:19

Anticiklon donosi toplotu, danas i do 31 stepen: Stiže još jedan talas osveženja
Ekstremne temperature - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 29 stepeni u Vojvodini do 31 stepena koliko se očekuje u Negotinskoj Krajini. 

Svaki dan biće topliji od prethodnog, to je u kratkim crtama prognoza koja će obeležiti naredna četiri dana. Vazdušni pritisk iznad Srbije i regiona je povišen.

"Nalazimo se pod uticajem anticiklona koji je zaslužan za vedro nebo iznad naših predela, ali i za priliv toplote sa juga kontinenta. Noć i jutro za nama bili su prilično sveži, ali će dan zato biti veoma topao", kaže meteorološkinja Milena Lazarević.

Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 29 stepeni u Vojvodini do 31 stepena koliko se očekuje u Negotinskoj Krajini.

Slab i umeren vetar

Oblaci će, slično kao i juče izostati. Pred nama je vedar i sunčan dan. U narednim satima i sve do večeri duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar.

Vikend pred nama obeležiće veoma sveže noći i veoma topli dani. Ponegde će se po kotlinama i dolinama formirati veoma slaba i kratkotrajna magla.

U najtoplijem delu dana živa i termometru neće prelaziti 35 podeljak. Najtopliji deo Srbije biće južni i jugoistočni predeli, dok će u Vojvodini živa ostati na 33 podeljku.

Promena vremena koju će pratiti naglo zahlađenje i kratkotrajni pljuskovi prognozira se za utorak.
 

Komentari (0)

Srbija