Društvo

Džon Čalis, Bojsi iz Mućki, podneo zahtev za državljanstvo Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2021

-

09:10

Džon Čalis, Bojsi iz Mućki, podneo zahtev za državljanstvo Srbije
Džon Čalis - Copyright Tanjug/Milica Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Britanski glumac Džon Čalis, poznat po ulozi harizmatičnog prodavca polovnih automobila Bojsija u popularnoj seriji "Mućke", podneo je zahtev za državljanstvo Srbije.

Ovu informaciju je na svom Fejsbuk nalogu objavio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Vesić je objavio dve fotografije - na prvoj Čalis stoji uz svoj automobil na čijoj tablici piše "Srbija", a na drugoj su Čalis i ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu, Aleksandra Joksimović.

"Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije! U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin", napisao je Vesić uz fotografije.

Kako je dodao, "nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije, i Beograda posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan", a predsednica Vlade Ana Brnabić podržala je ideju da Bojsi postane srpski državljanin.

"Bojsijev zahtev za državljanstvo nalazi se već u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati. Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije", dodao je Vesić.

 

 

Čalis je prošle godine posetio Beograd, kako bi snimio dokumentarni film pod nazivom "Bojsi u Beogradu".

Tom prilikom posetio je i najvažnije znamenitosti grada, a njegova poseta privukla je veliku medijsku pažnju, zbog velike popularnosti serije Mućke na ovim prostorima.

Ukoliko Vlada izglasa da Čalis dobije srpsko državljanstvo, to ne bi bio prvi slučaj da neki popularni glumac u pasoš upiše i Srbiju - pre njega, isto su učinili još i Stiven Sigal i Rejf Fajns.

Komentari (0)

Srbija