Društvo

Ružić: Poštovanje himne je osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo

Komentari

Autor: Fonet

01/09/2021

-

11:51

Ružić: Poštovanje himne je osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo
Ružić: Poštovanje himne je osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo - Copyright Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je ponosan što danas prvi dan škole počinje intoniranjem himne Srbije, a da je poštovanje državnih simbola osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo, te da se o razvijanju osećaja zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici uči kod kuće i u školi, saopštilo je Ministarstvo.

On je nakon obilaska novoizgrađene osnovne škole "Vera Miščević" u Belegišu, u opštini Stara Pazova zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, poručio da je posebno važno što se učenici vraćaju u školske klupe i što će se nastavni proces odvijati neposredno u školi, jer je to najbolje za njih i proces sticanja znanja.

"Škole su dobile jasna uputstva i vrlo je važno da se svi pridržavaju propisanih preventivnih mera i pravila koja su detaljno razrađena", istakao je Ružić i objasnio da su u tim okolnostima rizici u školama svedeni na najmanju moguću meru.

Govoreći o ciljevima Ministarstva, Ružić je napomenuo da će se nastaviti ulaganja u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja i vaspitanja, kao i da je ove godine opredeljeno skoro 900 miliona dinara, odnosno 7,5 miliona evra za investicije u osnovnom i srednjem obrazovanju.

"Ova nova, moderna škola u Belegišu svakako dobro ilustruje našu opredeljenost da se u obrazovanje u Srbiji konstantno ulaže“, rekao je Ružić i dodao da škola ima 2.720 kvadrata i izgrađena je uz poštovanje svih standarda, opremljena rampama za osobe za invalidetom i liftovima za tu namenu.

Ružić će danas povodom početka školske godine obići i osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" i Treću beogradsku gimnaziju u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija