Društvo

Neće sve srednje škole krenuti regularno od 1. septembra - u 15 samouprava žuti model, a u jednoj crveni

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

27/08/2021

-

12:47

Neće sve srednje škole krenuti regularno od 1. septembra - u 15 samouprava žuti model, a u jednoj crveni
Škola - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će školska godina za učenike srednjih škola početi onlajn nastavom, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Po kombinovanom modelu, dan u školi, dan onlajn, počeće školska godina za srednje škole u 15 lokalnih samouprava – Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar, Bojnik.

To je odluka Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Кriznog štaba, o kojoj je danas dopisom ministar prosvete Branko Ružić obavestio školske uprave, škole, jedinice lokalne samouprave.

"Za prvu nedelju školske godine 2021/2022. godinu Tim je doneo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, osim u srednjim školama u 15 jedinica lokalne samouprave", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijaće se po drugom modelu  - kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe. 

Učenici koji boluju od COVID-19 ili kod kojih se postavi sumnja na COVID-19 u periodu koji odredi ordinirajući lekar, kao i učenici koji su bliski kontakti COVID-19 pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima, do isteka perioda karantina u skladu sa stručno-metodološkim upustvom ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

 

Komentari (0)

Srbija