Društvo

Usvojena inicijativa Maje Gojković - jedna ulica u Beogradu poneće ime sportskog novinara

Komentari

Autor: Beoinfo

25/05/2021

-

19:02

Usvojena inicijativa Maje Gojković - jedna ulica u Beogradu poneće ime sportskog novinara
Usvojena inicijativa Maje Gojković - jedna ulica u Beogradu poneće ime sportskog novinara - Copyright Wikipedia/Stevan Kragujević

veličina teksta

Aa Aa

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda usvojila je na današnjoj sednici inicijativu potpredsednice Vlade i ministarke za kulturu i informisanje Maje Gojković u svojstvu građanke da se u Beogradu imenuje ulica Dragana Nikitovića, srpskog novinara.

"Dragan Nikitović ostaće upamćen kao jedan od najvećih sportskih komentatora i novinara u istoriji srpskog novinarstva. Njegovo delo ostaje u trajnom nasleđu budućih generacija. Ovu inicijativu podnosim u svojstvu građana Republike Srbije", navedeno je u inicijativi Maje Gojković.

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović istakla je značaj čuvanja sećanja na novinare koji su ostavili veliki pečat na naše novinarstvo.

"Imenovanjem Ulice Dragana Nikitovića nastavljamo sa kulturom sećanja na ličnosti koje su svojim nemerljivim radom i velikim doprinosom obeležili jedan period stvaranja u našoj zemlji. Dragan Nikitović je još jedan u nizu velikih novinara koji će dobiti ulicu u prestonici", rekla je Radulovićeva za Beoinfo.

Članovi Komisije takođe su usvojili inicijativu porodice Vujović da jedna ulica u Beogradu ponese ime Milana Vujovića, pripadnika Žandarmerije koji je poginuo na izvršenju službenog zadatka u Muhovcu kod Bujanovca. Milan Vujović bio je pripadnik Odreda žandarmerije u Beogradu od osnivanja jedinice pa do stradanja.

Na sednici Komisije usvojena je i inicijativa Gradske opštine Sopot da se na skveru ispred zgrade Centra za kulturu „Sopot” podigne spomenik „Sloboda”, kao i inicijativa SUBNOR-a da se postavi spomen-ploča na postamentu spomenika „Poziv na ustanak” povodom ovogodišnjeg obeležavanja 80 godina od ustanka 1941. pod nazivom „Da rata više ne bude”.

Komentari (0)

Srbija