Društvo

Korona presek: Raste broj obolelih na respiratorima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2021

-

15:01

Korona presek: Raste broj obolelih na respiratorima
Korona presek: Raste broj obolelih na respiratorima - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 19.407 ljudi, od čega je pozitivno 6.192. Preminule su 42  osobe.

Na respiratorima se nalazi 212 pacijenata.

Da podsetimo, u Srbiji je juče kod još 6.462 osobe registrovan virus, dok je testirano 21.290. Umrlo je 40 pacijenata, dok se na respiratoru nalazio 201 pacijent.

 

 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Njujorku da je još "na stolu" tema o uvođenju kovid propusnica u Srbiji, dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio da su propusnice spremne, ali da odluka još nije doneta.

Da su na nekim mestima realnost, pokazuje i slučaj Medicinskog fakulteta  u Beogradu gdu su uvedene kao uslov za prisustvo nastavi. Ipak, odluka o sertifikatu koji sadrži podatak o primljenoj vakcini, preležanoj bolesti ili negativnom testu koju su mnoge zemlje već donele u Srbiji se odlaže. 

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da su pojedini ugledni akademski građani, pa i profesori Medicinskog fakulteta, ceo radni vek posvetili "antivakcinalizmu".

On je, na svom  Fejsbuk profilu, naveo da su svi oni čekali priliku da "dokažu kako su vakcine nepotrebne".

"Ranije su pokušavali da smanje obuhvat redovnim vakcinacama kako bi "dokazali" da na primer male boginje nisu značajna bolest. U epidemiji koja je tako nastala u Srbij umrlo je 15 ljudi 2017/2018", naveo je Kon.

Komentari (0)

Srbija