Društvo

Euronews o uspehu: Atelje vina "Šapat"- gastronomska i vinska čarolija

Komentari
Euronews Srbija

Autor: Euronews Srbija

12/10/2025

-

20:11

veličina teksta

Aa Aa

U ovoj emisiji otkrivamo tajnu uspeha Ateljea vina "Šapat". Saznaćete kako se pravi vino vrhunskog kvaliteta i ko priprema hranu zbog koje je restoran "Fleur de Sel" dobio Mišelinovu zvezdicu za 2025. godinu.

Na osunčanim padinama Fruške gore, na samoj obali Dunava, nalazi se vinska oaza Srbije.

Slankamenačko brdo idealna je lokacija za uzgajanje vinove loze, a osim po vinariji ovo mesto postalo je prepoznatljivo i po dva restorana u kojima se vodi računa o svakom zalogaju.

Restoran "Fleur De Sel" jedan je od dva restorana u Srbiji koji su dobili Mišelinovu zvezdicu za 2025. godinu. Ovaj restoran takođe jedini je u Srbiji koji poseduje renomiranu nagradu za vinsku listu kakvu zaslužuje svega 1500 restorana u svetu, a sve to ne čudi, jer se baš u ateljeu vina "Šapat" proizvode neka od najboljih vina u Evropi.

Priču o njihovom uspehu pogledajte u video prilogu.   

Komentari (0)

Srbija