Društvo

Brnabić: Uvođenjem e-uprave sasečena je mogućnost korupcije

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2021

-

20:20

Brnabić: Uvođenjem e-uprave sasečena je mogućnost korupcije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Uvođenje elektronske uprave je jedna od najvažnijih stvari u borbi protiv korupcije koja je urađena od kada sam ja u Vladi Srbije, jer kada uvedete elektronsku upravu onda uvedete potpunu transparentnost i u upravu na nivou republike, i pokrajina i na lokalu i seče se svaka mogucnost za korupciju, rekla je danas novinarima u Mostaru predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"To se najbolje videlo u polju izdavanja građevinskih dozvola gde je pre uvođenja elektronske uprave Srbija bila na duing biznis listi Svetske banke druga otpozadi jer je taj proces bio dug, spor, administrativno opterećen i postojao je ogromni prostor za korupciju. Kada smo uveli elektronsku upravu i elektronsko izdavanje građevinskih dozvola gde je postupak potpuno transparentan došli smo u prvih 10 zemalja na svetu u brzini i efiksnosti izdavanja građevinskih dozvola", rekla je ona.

Navela je da se što se tiče visoke korupcije, Srbija je, u skladu sa reformama u oblasti pravosuđa uvela četiri specijalizovana regionalna suda za oblast organizovanog kriminala i korupcije.

"Svake godine se brojevi poboljšavaju i ja kao predsednica vlade koja je u ovom mandatu postavila reformu u oblasti vladavine prava kao jedan od osnovnih prioriteta svakog meseca gledam brojeve o tome šta smo uradili i sve svoje resurse ulažemo u to", navela je Ana Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija