Društvo

Preminuo doktor Zoran Stanković

Komentari

Autor: RTS

05/10/2021

-

13:56

Preminuo doktor Zoran Stanković
Preminuo doktor Zoran Stanković - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Patolog i bivši ministar zdravlja i odbrane Zoran Stanković preminuo je od posledica koronavirusa, javlja RTS.

Zoran Stanković bio je predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Rođen je 1954. godine u Tegovištu, kod Vladičinog Hana.

Tokom svoje karijere bio je ministar zdravlja i odbrane u Vladi Republike Srbije i ministar odbrane Srbije i Crne Gore, kao i načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA).

Stanković je bio i ministar odbrane u Savetu ministara Srbije i Crne Gore sve do razdruživanja državne zajednice.

Proglašavan je za najboljeg mladog lekara u sastavu sanitetske službe JNA, najboljeg starešinu sanitetske službe, a pored redovnog unapređivan je tri puta u više činove, u čin majora, potpukovnika i sanitetskog general-majora, navodi se u njegovoj biografiji.

"Profesora Stankovića pamtićemo po stručnosti, čestitosti, poštenju i iskrenosti. Odlazak profesora Stankovića nemerljiv je gubitak za Republiku Srbiju, porodicu, kolege i prijatelje. U ime kolektiva Koordinacionog tela izražavamo najdublje saučešće porodici profesora Stankovića", navodi se u saopštenju Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Vučić uputio telegram saučešća porodici

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti dr Zorana Stankovića, u kojem se kaže:

"Sa tugom sam primio vest o smrti dr Zorana Stankovića, izuzetnog stručnjaka i čoveka koji je bio tihi svedok novije istorije našeg regiona kroz prizmu odgovornog i teškog posla koji je obavljao savesno i odgovorno, uz druge brojne odgovorne dužnosti u Vladi Republike Srbije", navodi se u saopštenju predsednika Srbije i dodaje:

"Besprekorne reputacije i sa ogromnim ugledom u profesiji, dr Stanković je lično dokumentovao na hiljade slučajeva, ne gledajući na poreklo žrtava, već tragajući jedino i isključivo za istinom, u skladu sa najvišim ličnim i profesionalnim moralnim načelima. Izražavam najdublje saučešće porodici, prijateljima i kolegama dr Stankovića. Neka počiva u miru".

Komentari (0)

Srbija