Društvo

Od sutra u Beogradu topli radijatori

Komentari

Autor: RTS

06/10/2021

-

19:48

Od sutra u Beogradu topli radijatori
Radijator - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Direktor proizvodnje u "Beogradskim elektranama" Zoran Spasenovski najavio je da će sutra kasno popodne ili uveče radijatori korisnika usluga tog preduzeća biti topli.

Spasenovski je gostujući na RTS-u izjavio da se Beogradske elektrane nalaze u režimu funkcionalnih proba. 

"S obzirom na to da gradska odluka kaže da ako je od 1. do 14. oktobra srednja dnevna temeperatura bude 12 stepeni ili niža, počeće sa isporukom toplotne energije našim korisnicima", kaže Spasenovski.

Prema njegovim rečima Beogradske elektrane od 7. oktobra kreću u toplotne probe.

"Naši korisnici će u popodnevnim časovima osetiti tople radijatore. Krećemo sa radom ujutru u 8 sati, krećemo sa uzgrevanjem sistema, toplovodna mreža je dugačka preko 1.600 kilometara, sistem prelazi iz statičkog u dinamičko stanje i to treba uraditi polako, da ne bi došlo do nekih havarija. Grejanje počinje sutra", dodao je  Spasenovski.

Navodi da su Beogradske elektrane na vreme potpisale ugovore sa "Srbijagasom", jer prirodni gas čini 96 procenata u ukupnoj potrošnji naših energenata. "Nabavili smo i alternativna goriva", naveo je Spasenovski. 

Spasenovski navodi da naknada za isporuku toplotne energije se neće menjati. 

On je apelovao korsinicima da do 15. oktobra dispečerskom centru prijavljuju curenje instalacije i negrejanje celih objekata i da to čine predsednici skupština stanara. Telefoni za to su 011/20-93-100 i 011/20-93-011.

Komentari (0)

Srbija