Pica iznenađenja koja je zbunila čak i Italijane: Šta se desi kada se ukrste italijanska tradicija i srpski roštilj
Komentari25/11/2025
-20:00
Picu volimo sa mortadelom, sirom, pelatom, paradajzom, pa čak i sa nutelom, ali zbog pice sa ćevapima koja se pravi u Beogradu, šokirani su bili i sami Italijani. Neobična kombinacija sastojaka koja se pojavila u jednoj beogradskoj piceriji izazvala je veliku pažnju domaće i strane javnosti. Ovako dekorisana postala je pravi hit na društvenim mrežama.
Miloš Blagojević, vlasnik restorana Maximilian objašnjava da je recept nastao spontano, kao spoj tradicionalnih ukusa domaće kuhinje i popularnog italijanskog jela.
"To je jedna vrhunska stvar i definitivno je kalorijska bomba. Umesto pelata ide ajvar, dodajemo kačkavalj i luk, a kada se zapeče ide kajmak preko. Ljudi u poslednje vreme baš dolaze zbog ovog specijaliteta. Za one koji se plaše treba samo da probaju i oduševiće se", kazao je on za Euronews Srbija.
On je dalje objasnio da se ljudi bune samo u teoriji, ali da kada probaju specifične kombinacije, sva sumnja pada u vodu.
"Svi sastojci su domaći, a ovo je prava gurmanska poslastica", kazao je Blagojević.
Uprkos podeljenim reakcijama, redovi ispred restorana rastu, a na vama je da odlučite da li ćete probati ovu, nadasve, neobičnu kombinaciju ukusa.
Komentari (0)